Daha Önce Görüntülediğiniz Kategoriler

Bilim Depo’da  Endüstriyel ve Hırdavat Ürünleri Seçenekleri
Endüstri ve Endüstriyel Ekipmanlar

Enerji kaynağı temin etmek veya hammaddelerin işlenmesi konusunda, kaynakların ortaya çıkarılması amacıyla kullanılan araçlara ya da yöntemlere endüstri denir.

Ürünlerin, üretilmesi veya işlenmesi endüstri başlıkları arasında yer alır. Bu başlıkları sağlamak amacıyla kullanılan araçlar ve yöntemlerin tamamı endüstridir.

Gelişen teknoloji ve çağın getirdiği ihtiyaçlar ile birlikte endüstriyel alanda da türler ortaya çıkmıştır. Bunlar aşağıdaki gibi örneklenmektedir:

  • Gıda Endüstrisi
  • Otomotiv Endüstrisi
  • Kimya Endüstrisi
  • Maden Endüstrisi
  • Askeri Endüstri
  • Demir-Çelik Endüstrisi
  • Tekstil Endüstrisi
  • Elektrik Elektronik Endüstrisi

Endüstriyel Ekipman Nedir?

İş ve Endüstriyel ekipmanlar, endüstride üretilen kullanıcıların ihtiyaçları gözetilerek geliştirilmesi ve üretime uygun şekillerde yeni bir ürün olarak ortaya çıkan profesyonel ürünlere denir. Endüstriyel ekipmanlar, herhangi bir sektör ayırt etmeksizin üretim ve imalata doğrudan destek vermektedir.

Endüstriyel ekipmanlar, makinelerden ve üretim fabrikalarından ve kullanılan hammaddelerden oluşurlar. Özetle, nihai ürünlerin üretiminde kullanılan malzeme ve ekipmanlardır.

 Endüstriyel ve Hırdavat Ürünleri Çeşitleri

Endüstriyel ekipmanlar ve malzemeler; hedef kitlesi nihai kullanıcı olmayan, üretimde ve imalatta kullanılan veya bir takım prosesler uygulanarak satılan mallardır. Yarı mamul, malzeme ve dayanıklı mallar da endüstriyel ürün ve ekipmanlar arasındadır.

Endüstriyel malzeme ve ekipmanlar endüstri alanlarına ve kullanım şekline göre farklılık gösterebilir. Fakat tüm endüstri dallarında ihtiyaç duyulan temel ortak malzeme ve ekipmanları bulunmaktadır. Bunlar Bilim Depo “İş ve Endüstriyel” kategorisi altında listelenen Yakıt ve Enerji, Test, Ölçüm ve Muayene Ekipmanları, Endüstriyel Yapıştırıcılar, Mastikler ve Bantlar, Elektrik Ekipmanları ve Malzemeleri, CNC, Metal İşleme ve İmalat, Tartılar & Kantarlar olarak örneklendirilebilir.

Bu örneklerden sıklıkla sektör bağımsız temel kullanım alanı olan ölçüm ve muayene ekipmanları birçok marka tarafından satışa sunulmaktadır. Ölçüm hassasiyeti, kalitesi ve fiyatı da marka farklarına göre değişmektedir. İş ve Endüstriyel alanda doğru ve güvenilir sonuçlar almanın önemi sebebiyle ihtiyaç duyulan ölçüm cihazı satın alması yapılmadan önce hassas bir araştırma yapmak gerekir. Birçok marka ve ürünün birarada olduğu pazaryerlerinde ürün spesifikasyonlarını ve kalitelerini birbiri ile karşılaştırarak ihtiyaç duyulan endüstriyel ölçüm cihazınızı satın alabilirsiniz.

Aynı şekilde endüstriyel yapıştırıcılar, mastikler ve bantlar da birçok sektörde kullanım alanına sahiptir. İş ve Endüstriyel çalışmalarda kullanılan yapıştırıcı türü, uygulama şekli, dayanıklılığı marka ve fiyatına göre farklılık göstermektedir. Endüstriyel ürününüzü iyileştirmek ve kalitesini artırmak istiyor iseniz yapıştırıcı konusunda özen göstermenizde fayda vardır. Sektöre göre değişen endüstriyel yapıştırıcılar sıcaklıkla eriyen yapıştırıcılar, hızlı yapıştırıcılar, mastikler, yapısal yapıştırıcılar gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Özelliklerini diğer markalar ile karşılaştırabileceğiniz araştırmalar sonucunda ideal iş ve endüstriyel ürününüzü bulabilirsiniz.

İş ve endüstriyel alanda kullanılan ürünlerin çeşitliliğinden bahsetmiştik. Ölçüm ekipmanlarından yapıştırıcılara, elektrik ekipmanlarından CNC ve metal işleme makinalarına uzanan çok büyük bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.

CNC makinalar günümüzde teknolojinin de gelişmesi ile birlikte bir çok sektörde çok yaygın biçimde kullanılmaktadır. İngilizce kısaltması bilgisayar sayılımlı yönetim anlamına gelen CNC makinelere entegre edilmiş bilgisayar sistemleri olarak düşünülebilir. Geleneksel yöntemler ile yapılan birçok ayar ve işlem bu sayede optimize edilerek üretim verimini artırarak hataları önlemektedir. CNC makinaların kullanımı ile birlikte insan gücüne odaklı yapılan birçok işlem makineleşmiş ve seri üretime hızlı adapte olabilmiştir. Sektörlere göre değişiklik gösteren bu makineler kapasite, hız, enerji harcaması, tolerans gibi birçok özellikleri ile birbirinden ayrılmaktadır. İş ve Endüstriyel alanın olmazsa olmazı CNC makinelerin satınalması kolay bir iş değildir. Görece diğer ekipmanlara göre daha pahalı ve özellikleri açısından daha detaylı incelenmesi gerekmektedir. İhtiyacınız olan CNC makinesine karar vermeden önce birçok seçeneği kıyaslamanızı önemle tavsiye ederiz.

Close